More

  AKADEMIK TEODOROVIĆ: GRAĐANI ĆE SLOMITI DIKTATORSKI REŽIM ALEKSANDRA VUČIĆA

  • Akademik Dušan Teodorović kazao je na večerašnjem protestu “ Stop krvavim košuljama” da je režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića elementarna nepogoda od koje Srbija mora da se brani.
  • On rekao da izbora ne može da bude dok je Vučić pet sati svaki dan na nacionalnoj televiziji i dok se ne srede „falsifikovani“ birački spiskovi.
  • Akademik Teodorović je poručio Vučiću da se građani boriti svim oblicima građanske neposlušnosti ako ne ispuni njihove zahteve.
  • Glumac Tihomir Stanić rekao je da građani protestvuju zbog nepravde I pozvao ih da to govore svim kolegama, prijateljima I poznanicima

  Akademik Dušan Teodorović rekao je večeras u Beogradu da će građani slomiti diktatorski režim predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

  Teodorović je kazao da je sadašnji režim elementarna nepogoda od koje Srbija mora da se brani, te da zato nije važno ko je više levo ili više desno.

  foto: twiter Dušana Teodorovića

  – Ko si ti Aleksandre Vučiću da nas pitaš ko smo mi, svako od nas je jedan od pet miliona – poručio je Dušan Teodorović sa improvizovane bine na protestu “Stop krvavim košuljama” ispred Filozofskog fakulteta, kome je prisustvovalo nekoliko hiljada građana uprkos snegu koji u Beogradu vejao više od 24 sata i lošoj prohodnosti saobraćaja

  On je ocenio da je legalno je da se narod za pravdu bori i na ulici kada se kradu izbori.

  – Izbora ne može da bude dok je Vučić pet sati svaki dan na nacionalnoj televiziji i dok se ne srede „falsifikovani“ birački spiskovi-konstatovao je akademik.

  On je kazao da će se građani boriti svim oblicima građanske neposlušnosti, ako Vučić ne ispuni njihove zahteve.

  -Pobedićemo te( Aleksandar Vučić( prim. aut.) kao što smo pobedili I bivšeg predsednika  Slobodana Miloševića-poručio je akademik.

  On je pozvao i Dragana Bujoševića, direktora Radio televizije Srbije, za kojeg je rekao da je nekada bio novinar, da objavi da se u Beogradu večeras održava protest.

  Glumac Tihomir Stanić rekao je da su se građani okupili zbog nepravde. i izgovorio reči pesme “Balada o Stojkovićima”.

  -Ponavljate to svojim prijateljima, komšijama, deci koja su bez posla ili se spremaju da odu u inostranstvo. Govorite to roditeljima kojima su pokradene penzije, prijateljima koji su ostali bez posla i stanova svakome koga sretnete i pobedićemo- rekao je Stanić.

  – Došlo je vreme da krenemo u šetnju – izgovorio je Stanić, a povorka građana je uz taktove pesme „Ima nas gomila“ koju izvode “Goblini”, krenula u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama do RTS-a i zgrade u kojoj je sedište predsednika Srbije.

  Parola večerašnjeg protesta  „Hajde da se prebrojimo“ potekla je zbog navoda pojedinih medija i aktuelne vlasti da se tokom prošlog protesta održanog 8. decembra okupio mali broj gradjana, dok organizatori tvrde da je bilo više od 10.000 nezadovoljnih gradjana.

  Protest protiv nasilja održava se povodom napada na lidera Levice Srbije i jednog od osnivača Saveza za Srbiju Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista u Kruševcu, odnosno povodom nasilje koje, kako iz opozicije ističu, aktuelna vlast vrši nad onima koji misle drugačije.

  Ovo je druga subota za redom da se u Beogradu održava protest protiv režima.


  TEODOROVIĆ: VUČIĆU, MOŽEŠ DA POBEGNEŠ U MAĐARSKU

  Akademik Dušan Teorodorovič rekao je da je Aleksandar Vučić samo jedan patološki lažov koji uništi sve što dotakne.

  -Vučiću , građani ti  nude šansu da koliko večeras sedneš u auto pobegneš u Mađarsku. Orban je primio Gruevskog(Nikola Gruevski bivši premijer Makedonije, prim.aut.), primiće i tebe – naglasio je Teodorović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi