More

  Agencija za borbu protiv korupcije preporučila smenu v.d. direktora Specijalne psihijatrijske bolnice u Gornjoj Toponici

  • Agencija je preporučila razrešenje Milana Stanojkovića jer je “doveo sebe u sukob interesa, čije se posledice ne mogu otkloniti” time što je  kao v.d. direktora zaposlio ćerku svog pomoćnika za medicinske poslove
  • Stanojković se, po odluci ministra zdravlja Zlatibora Lončara, nalazi na čelnoj funkciji u Specijalnoj bolnici od novembra 2016. godine
  • On je bio direktor ove zdravstvene ustanove i od od 2005. do 2008. godine, a razrešen je nakon štrajka glađu 18 zaposlenih koji su ga optuživali za mobing, što je on demantovao
  foto: sajt Građanin

  Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je razrešenje vršioca dužnosti direktora Specijalne bolnice za psihijatrijske bolesti „Gornja Toponica“ u Nišu Milana Stanojkovića jer je “doveo sebe u sukob interesa” time što je zaposlio ćerku svog pomoćnika.

  U rešenju Agencije navodi se da je Stanojković 6. novembra 2017. godine potpisao ugovor o radu na neodređeno vreme sa Aleksandrom Jevtić, ćerkom pomoćnika direktora za medicinske poslove u „Gornjoj Toponici“. Ona je zaposlena  na neodređeno vreme na radnom mestu knjigovođe.

  Agencija je ocenila da je mera javnog objavljivanja preporuke za razrešenje jedina odgovarajuća mera u konkretnom slučaju, pošto se izricanjm mere  upozorenja ne bi postigla svrha primene Zakona o Agenciji, s obzirom na to da je Stanojković “u toku vršenja javne funkcije v.d. direktora Bolnice doveo sebe u sukob interesa čije se posledice ne mogu otkloniti“.

  Stanojković se, po odluci aktuelnog ministra zdravlja Zlatibora Lončara, nalazi na čelnoj funkciji u Specijalnoj bolnici od novembra 2016. godine.

  On je već bio direktor ove zdravstvene ustanove od od 2005. do 2008. godine.

  Razrešen je sa te funkcije odlukom tadašnjeg resornog ministra Tomice Milosavljevića nakon štrajka glađu 18 zaposlenih u Specijalnoj bolnici, koji su ga optuživali za mobing.

  Oni su ga optužili za, kako su naveli, stalne pretnje otkazima, neopravdana i neželjena premeštanja i vređanja i ponižavanja.

  Stanojković je sve ovo kategorički demantovao, navodeći da mu je „kao čoveku jako teško“ jer “nikada nikog u životu nije uvredio”.

  On je kazao da je od sindikalaca i štrajkača tražio da mu navedu jedan slučaj mobinga, nakon čega će sam podneti ostavku, ali da oni to nisu učinili.

  Nakon što je najavio da će štrajkačima glađu, ukoliko ne udu prekinuli ovaj vid protesta, biti prinuđen da da otkaze “iz humanih razloga”, razređen je dužnosti.


  Funkcioner SNS-a

  Posle raspuštanja gradskog i opštinskih odbora Srpske napredne stranke u Nišu zbog sukobljavanja različitih struja koja su ometala funkcionisanje Grada i uticala na pad rejtinga stranke , vrh SNS-a je u aprilu 2015. godine postavio Stanojkovića za koordinatora stranke u tom gradu.

  Njegov zadatak bio je, kako je rečeno, da amortizuje  sukobe i pripremi unutarstranačke izbore.

  Na čelu niških naprednjaka nalazio se do jula 2016, kada ga je, odlukom predsednika SNS-a Aleksandra Vučića, zamenio Zvezdan Milovanović.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi