More

  Aerodromi Srbije: Na Niškom aerodromu ne prodaju se falsifikovani negativni PCR testovi

  • Optužbe građana Severne Makedonije da im je na Niškom aerodromu nuđeno da kupe falsifikovane negativne testove na koronavirus
  • Oni su rekli da su za 50 evra mogli da kupe falsifikovani negativni PCR test na tom aerodromu, preneo je makedonski portal MKD
  • Prevoznici koji ulaze u Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce, kako piše Jugmedia, za takav negativan test moraju da plate 65 evra na vranjskim benzinskim stanicama
  • Aerodromi Srbije demantovali su ovakve navode medija u Severnoj Makedoniji
  • Zgrada Niškog aerodroma nalazi na području graničnog prelaza, pod stalnim je nadzorom pripadnika granične policije i službe obezbeđenja aerodroma,tako da je gotovo nemoguće da se to dešava unutar zgrade, naveli su Aerodromi Srbije
  • MUP je o ovim medijskim navodima obavestio nadležna tužilaštva, po čijem nalogu će preduzeti sve neophodne mere i radnje na utvrđivanju tačnosti tih tvrdnji
  foto: m.k.

  Građani Severne Makedonije prijavili su makedonskim službama bezbednosti da im je na Aerodromu “Konstantin Veliki” u Nišu nuđeno da kupe falsifikovane negativne testove na koronavirus.

  -Građani koji se vraćaju u svoju domovinu preko Niškog aerodroma rekli su da imaju mogućnost da za 50 evra kupe falsifikovani negativni PCR test na tom aerodromu- preneo je makedonski portal MKD.

  Osim tvrdnji makedonskih građana, iste optužbe su izneli i prevoznici koji ulaze u Makedoniju na graničnom prelazu Tabanovce, ali , kako piše Jugmedia, za takav negativan test treba platiti 65 evra na vranjskim benzinskim stanicama.

  Aerodromi Srbije demantovali su ovakve navode medija u Severnoj Makedoniji navodeći da se “ terminalna zgrada Niškog aerodroma nalazi na području graničnog prelaza i da je pod stalnim nadzorom pripadnika granične policije i službe obezbeđenja aerodroma”.

  -Objekat je pokriven i 24-časovnim video-nadzorom. U trenutku kad je kontakt putnika i aerodromskog osoblja sveden na minimum usled primena mera prevencije, gotovo je nemoguće da se to dešava unutar zgrade-navodi se u saopštenju Aerodroma Srbije.

  U saopštenju se dodaje da oni ne poseduju bilo kakva saznanja da se u niškoj vazdušnoj luci prodaju bilo kakvi testovi ili potvrde o urađenim testovima.

  -Po saznanju iz štampe, obavestili smo nadležne službe, koje će izvestiti javnost u slučaju istinitosti navedene sumnje- naveli su Aerodromi Srbije, ali nisu precizirali kojim državnim organima su se obratili da ispitaju da li se na Aerodromu u Nišu prodaju testovi.

  MUP je saopštio da nisu dobili prijave da se falsifikovani testovi negativni PCR testovi prodaju na Aerodromu “ Konstantin Veliki u Nišu i na pojedinim benzinskim pumpama na teritoriji Vranja.

  -Policija je o ovim medijskim navodima obavestila nadležna tužilaštva, po čijem nalogu će preduzeti sve neophodne mere i radnje na utvrđivanju tačnosti tih tvrdnji- naveo je MUP u saopštenju.

  Prema protokolu, svaki makedonski državljanin u trenutku ulaska u zemlju trebalo bi da pokaže negativan test ne stariji od 72 sata, a ako to ne učini, biće poslat u karantin koji traje 14 dana.


  Povećanje broja putnika iz Severne Makedonije

  Raduje nas povećanje broja putnika iz Severne Makedonije na Aerodromu “Konstantin Veliki”. Nadamo se da ih ovakva pisanja neće odvratiti da i dalje koriste naše usluge, pogotovu nakon najave Vlade Severne Makedonije da se od 26. juna otvaraju sve granice bez potrebe za PCR testom, izolacijom i karantinom, saopštili su Aerodromi Srbije.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi