More

  Predsednik Srbije najavio otvaranje još jedne fabrike u Nišu

  . Predsednik Srbije je u Pekingu najavio otvaranje jedne kineske fabrike u Nišu, ne navodeći o kakvoj vrsti proizvodnje je reč

  . Ovo je najava otvaranja druge kineske fabrike u tom gradu, nakon što je prethodno najavljeno otvaranje fabrike Šinju

  . Prema obećanjima zvaničnika, Šinju je trebalo da bude otvorena u aprilu prošle godine, ali se to još uvek nije dogodilo

  Jedna kineska fabrika uskoro će biti otvorena u Nišu, uz proširenje investicije u Kragujevcu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić posle sastanka s predsednikom Kine Si Đinpingom u Pekingu.

  – Ali, oni će dolaziti sve više, Kina raste neverovatnom brzinom. Verujem da će u politici „Pojas i put“ koju Kina zagovara biti još investicija, pogotovo tamo gde su dobrodošli i gde nema političkih prepreka- rekao je Vučić.

  On nije objasnio o kakvoj vrsti proizvodnje se radi.

  Ovo je najava otvaranja druge kineske fabrike u Nišu, nakon što je prethodno najavljeno otvaranje fabrike Šinju.

  Prema obećanjima zvaničnika, fabrika Šinju je trebalo da bude otvorena u aprilu prošle godine, ali se to još uvek nije dogodilo.

  U njoj je, po najavi, trebalo da bude zaposleno hiljadu radnika.

  Dok zainteresovani čekaju nova radna mesta, Komisija za kontrolu državne pomoći je saopštila da je Šinju kao podršku dobila više katastarskih parcela na građevinskom zemljištu površine oko 130 ari, kod niškog Kaznenpo- popravnog zavoda, koje koštaju  29,1 miliona dinara, odnosno 247 hiljada evra.

  Država Srbija je 2020. godine već odobrila podsticaje za Šinju u vrednosti od 16,4 miliona evra.

  U niškoj Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte su kazali da se u ovoj fabrici sada obavlja test proizvodnja, a da će proizvodnja u punom kapacitetu početi ove godine.

  POSTAVI KOMENTAR

  молимо унесите свој коментар!
  овдје унесите своје име

  Slični tekstovi