• Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas u Vranju da su samo želje I planovi Albanaca da stignu do Niša I Vranja I dodao da “smo demografski ugroženi u Preševu I Bujanovcu”.
  • On je poručio da nema pregovora sa Prištinom dok ne bude povučena odluka o carini od 100 odsto na robu iz Srbije.
  • Posle uvođenja taksi i na robu inostranog porekla, nema tog čoveka koji može da me natera da razgovaram sa Prištinom, čak i Tramp da me pozove-precizirao jeVučić.
  • Predsednik Srbije rekao je da ROSU ne može na sever Kosova bez odobrenja NATO i dozvole lokalnih vlasti.
foto: Vesna Torović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da građani na jugu Srbije nemaju razloga za strah zbog priča Albanaca da će „stići do Vranja i Niša“.

-Ne treba da se plaše, da li su to njihove želje i planovi – jesu, da li smo demografski ugroženi – jesmo, ali i oni su u Preševu i Bujanovcu-rekao je Vučić u Vranju.

On je kazao da je slušao predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija koji kaže da će Albanci kod Niša da se zaustave

Vučić je ironično dodao: “Možda stignu i do Smederevske Palanke, videćemo“.

Predsednik Srbije poručio je da posle novih mera Prištine I uvođenja dodatnih carina od 100 odsto I na robu međunarodnih brendova koja se proizvodi u Srbiji, nema te sile koja će ga privoleti  na razgovor o bilo čemu dok se takse ne povuku.

-Nema tog čoveka na svetu koji će da me natera da razgovaram o bilo čemu dok se takse ne povuku, ni Tramp lično da me pozove- naglasio je Vučić.

On je priznao da je “pun jeda i brige zbog taksi koje je Priština uvela i zbog onoga što Hašim Tači govori u međunarodnim krugovima”.

-Pale su u vodu sve njihove laži i neistine koje su izgovarali u zapadnom svetu. Oni su uvek govorili da su za mir i dijalog, da neće povećavati i pogoršavati mere koje su uveli, a vidimo da su sve zajedno uradili. Hašim i Haradinaj rade zajedno, ma koliko se oni lično ne voleli-rekao je Vučić.

On je dodao da narod  treba da zna koju vrstu igre oni igraju.

-Tačijev savetnik kaže da navodno treba razmotriti ukidanje prethodnih taksi, a onda i Tačijevi poslanici, kao i svi ostali, glasaju za uvođenje novih-rekao je Vućić.


VUČIĆ: ROSU NE MOŽE NA SEVER KOSOVA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić negirao je tvrdnje  predstavnika za javnost Kfora da specijalne jedinice kosovske policije, ROSU, imaju pravo da ulaze na sever Kosova.

 – Jasno smo definisali ko može da uđe na sever I uveden je uslov za „duge cevi“.Postoje dva uslova za njihov ulazak, a ona su kumulativna. Prvi je odobrenje NATO, a drugi odobrenje lokalnih vlasti. To što se prave blesavi u NATO, i Albanci se prave blesavi oko svega što su potpisali. To nije prvi put-ocenio je Vučić

On je kazao da se NATO I Albanci prave “ blesavi” I oko Rezolucije 1244 koja postoji u pisanoj formi i koja je dokument najvećeg organa sveta

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here