• U pucnjavi ispred kafića na centralnom Trgu kralja Milana povređeno šest osoba.
  • Osumnničeni P (32) se prvo posvađao sa radnicima obezbeđenja, a posle toga se vratio sa automatskom puškom za koju nije imao dozvolu i pucao
  • U pucnjavi je ranjen i slučajni prolaznik
  • Osumnjičenom je određeno zadržavanje zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija
foto: Vesna Torović

Policija je uhapsila mladića koji je iz automatske puške ranio tri osobe, od kojih je jedna policajac,  a ostale radnik obezbeđenja i slučajni prolaznik.

Pucnjava se dogodila  jutros u 2.45 časova ispred kafića “Manlila” na Trgu kralja Milana u Nišu, a u tom incidentu povređen je sam napadač, kao i još dva policajca.

Policajac, radnik obezbeđenja i napadač nisu životno ugroženi, ali su operisani  u Kliničkom centru u Nišu

Pucnjavi je prethodila svađa u kafiću između osumnjičenog  I.P. i dvojice mladića koji su bili sa njim u društvu sa radnicima obezbeđenja. Posle sukoba napadač  i njegovi drugovi  otišli su iz kafića.

Međutim, I.P. se ubrzo vratio sa automatskom puškom i pucao na radnika obezbeđenja , a u pucnjavi je od metka koji je rikošetirao slučajno  ranjen i  mladić koji se tu slučajno našao.

-Osumnjičeni I.P.(32) je pucao i na policijske službenike koji su odmah su intervenisali, pošto su bili u patrol u neposrednoj blizini. On je tada ranio policajca M.M. (31), koji je pokušao da ga razoruža bez upotrebe vatrenog oružja. Prilikom intervencije lakše su povređana još dvojica policajaca.-navode u Mininistarstvu unutrašnjih poslova (MUP).

U Ministarstvu navode da su policajci odgovorili na napad  sumnjičenog  i ranili ga u u desnu  nogu, nakon čega su ga razoružali.

Osumnjičenom je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Nišu određeno zadržavanje do 48 časova zbog sumnje da je izvršio krivična dela teško ubistvo u pokušaju i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje, i promet oružja i eksplozivnih materija i on će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu.

Policija intenzivno traga za dvojicom muškaraca koji su bili u društvu mladića koji je pucao iz automatske puške..

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here