• Zbog hapšenja oca I majke Davida Dragičevića, koji je ubijen u martu u Banjaluci, danas je održan skup podrške “ Srce za Davida” na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu.
  • Predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović rekao je da je ovaj skup organizovan da bi “solidarnošću ukazali poštovanje za napore kojima su simultano povodom tragičnih dešavanja u Banjaluci I Sarajevu građani pokušali da povrate moć i poverenje u institucije” .
  • Veselinoviće je kazao da je u Banjaluci viđena jako velika policijska brutalnost, ali i jako veliki otpor i dostojanstvo građana.
  • On je rekao da su hapšenja u Banjaluci pokazala da vlast ne preza ni od čega i da je to posledica jedne zarobljene države koja služi interesima političkih elita a ne građanima.
foto: Twiter

Skup podrške roditeljima ubijenog mladića Davida Dragičevića „Srce za Davida” održan je danas na platou ispred Filizofskog fakulteta održan.

Akcija je organizovana nakon jučerašnjeg hapšenja oca i majke Davida Dragičevića-Davora Dragičevića I Suzane Radanović u Banjaluci,kao I nekoliko članova inicijatice “ Pravda za Davida”, prilikom kojih je policija Republike Srpske iskazavala veliku brutalnost.

Na platou ispred fakulteta postavljene su sveće u obliku srca u čijem centru je stajao plišani medved, a građani su raširili veliki transparent na kojem je pisalo „Pravda za Davida i Dženana“.

Predstavnik Inicijative „Ne da(vi)mo Beograd“ Dobrica Veselinović, koja je organizovala ovaj skup, kazao  je da je skup organizovan kao podrška građanima sa prostora bivše Jugoslavije koja se, kako je rekao, pretvorila u „mnoštvo malih okupiranih i zarobljenih država“.

foto: Ne davimo Beograd

-Mi želimo da solidarnošću ukažemo poštovanje za napore kojima su simultano povodom tragičnih dešavanja u Sarajevu i Banjaluci građani pokušali da povrate moć i poverenje u institucije. Mi mislimo da je mir i ljudski život vrhovna vrednost koju bez obzira na sve moramo poštovati i čuvati- rekao je Veselinović.

On je kazao  da su hapšenja u Banjaluci pokazala da vlast ne preza ni od čega i da je to posledica jedne zarobljene države koja služi interesima političkih elita a ne građanima.

-Ono što smo videli je jako velika policijska brutalnost, ali smo isto tako videli i jako veliki otpor i dostojanstvo građana. Mi im danas poručujemo da istraju u toj borbi“, ocenio je Veselinović

On je podsetio da su članovi te inicijative sinoć ispred predstavništva Republike Srpske u Beogradu ispisali slogan „Pravda za Davida“.

Davor Dragičević, otac koji traži istinu o smrti mladića Davida Dragičevića ubijenog u martu u Banjaluci, prevezen je u jutarnjim satima u sredu iz policijskog pritvora u tom gradu u okružno tužilaštvo gde je ispitan.

Posle toga je pušten na slobodu, a po izlazu iz Tužilaštva, on je rekao : „Pravda za Davida, idemo do kraja“.


MISTERIOZAN NESTANAK DAVIDA DRAGIČEVIĆA

Nestanak Davida Dragičevića(21) je prijavljen policiji 18. marta 2018. godine. Prema prvim informacijama, David je otišao od kuće u subotu 17. marta oko 19 časova, a poslednji put je viđen u nedelju ujutro oko 3,30 časova, kada je izašao iz noćnog kluba „Fabrika“.Dana 24. marta oko 11,45 časova telo Davida Dragičevića pronađeno je na ušću pritoke Crkvene u reku Vrbas kod tvrđave Kastel u Banjaluci.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here