• Zašto se u Srbiji ne poštuju zakoni koji donose neku pogodnost građanima, pokušaće da odgovore predstavnici nevladinog sektora na tribini UPSS u Nišu.
  • Na tribina, koja je posvećena Zakonu o komunalnoj delatnosti, biće reči o tome zašto lokalna samouprava ne organizuje izjašnjavanje građana o radu komunalnih preduzeća, iako je po zakonu dužna da to radi svake godine.
  • Prošle godine UPSS I BIRODI anketirali Nišlije, koje su najgore ocenili Parking servis I Toplanu.

Udruženi pokret slobodnih stanara(UPSS) organizuje tribinu pod nazivom “Kada važi zakon”, sutra od 17 do 20 časova u Mesnoj kancelariji “ Božidar Adžija”, na kojoj će predstavnici nekoliko nevladinih organizacija govoriti građanima o problemu nepoštovanja zakona u Srbiji.

– Zašto se u velikom broju slučajeva članovi zakona koji donose neku pogodnost građanima se ne primenjuju. Kako je moguće ne poštovati zakon i ne snositi posledice toga-navode iz UPSS.

Predstavnici UPSS dodaju da je ova tribina posvećena Zakonu o komunalnoj delatnosti i obavezi lokalne samouprave.

-Po Zakonu o komunalnoj delatnosti lokalna vlast je dužna da svake godine sprovede izjašnjavanje građana o radu javnih preduzeća. Naravno, to do sada nije uradila ni jedan lokalna samouprava u državi-konstatuju u UPSS.

Podsećaju da  su prošle godine UPSS i BIRODI organizovali izjašnjavanje građana Niša o radu javnih preduzeća Niša.

Podsetimo, da su građani Niša najgore ocene dali Parking servisu i Toplani. Inače, grupa Nišlija se pre tri godine udružila da bi se borili protiv visoke cene i kvaliteta greanja u Nišu. Kasnije su svoje interesovanje prošili I na praćenje rada ostalij javnih preduzeća u gradu.

-Potom je BIRODI organizovao slično anketiranje i u Kragujevcu, Leskovcu i još nekim gradovima-navodi UPSS.

Na tribini će govoriti Đokica Jovanović, (UPSS Niš), Zoran Gavrilović(BIRODI Beograd), Jovanka Nikolić,( Glas Šumadije Kragujevac) i Dušan Kokot (Centar za zaštitu potrošača Begej Zrenjanin).

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here