• Niška policija uhapsila je  Nišliju M.R. (25)  zbog sumnje da je namerno u centru Niša zapalio “ mercedes”, sa kog se požar proširio na još jedno vozilo
  • Osumnjičeni će, nakon zadržavanja do 48 časova, biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu, uz krivičnu prijavu za izazivanja opšte opasnosti
  • Za dve godine na niškim ulicama  zbog namerne paljevine izgorelo je najmanje 20 vozila, među kojima su i automobili gradskih i policijskih funkcionera
  • U niškoj Policijskoj upravi su početkom godine kazali da je do sada rasvetljeno šest paljevina i privedeno deset osoba, bez preciziranja o kojim slučajevima i osobama je reč
  • U iznajmljenom stanu u Nišu u kom je boravio M.R. uhapšen je i F.V. (27) iz Aleksinca, za kojim je bilo raspisano sedam poternica zbog sumnje da je izvršio više krivičnih dela

Zbog sumnje da je 28. juna u Ulici Svetozara Markovića u Nišu zapalio „mercedes“, sa kog se požar proširio na još jedno vozilo, niška policija uhapsila je M.R. (25) iz Niša.

foto: sajt Građanin

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu za izazivanja opšte opasnosti, biti sproveden u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu. 

Stanovnici tog dela grada tada su rekli novinarima da ih je najpre probudila snažna eksplozija, a da su odmah zatim videli vatru na parkingu. Neki od njih su kazali da je sve izgledalo kao da je neko bacio eksplozivnu napravu na vozila.

Za dve godine na niškim ulicama je zbog namerne paljevine izgorelo najmanje 20 vozila, među kojima su i automobili gradskih i policijskih funkcionera.

Među zapaljenim vozilima bili su automobili zamenika gradonačelnika Niša Miloša Banđura i direktora JKP Tržnica Gorana Đorđevića, koji su istaknuti pripadnici Srpske napredne stranke (SNS), te poznatog niškog hotelijera Ivana Spasića.

Izgoreli su i automobili načelnika niške Kriminalističke policije i zamenika načelnika cele Policijske uprave, a sredinom novembra 2017. godine stradao i automobil još jednog službenika niške policije.

U niškoj PU su početkom godine kazali da je do sada rasvetljeno šest paljevina i privedeno deset osoba, bez preciziranja o kojim slučajevima i osobama je reč.


UHAPŠEN I MLADIĆ ZA KOJIM JE RASPISANO SEDAM POTERNICA

Uhapšeni M.R. je pronađen u iznajmljenom stanu u Nišu u kom je boravio i F.V. (27) iz Aleksinca, za kojim je bilo raspisano sedam poternica.

Zbog sumnje da je izvršio više krivičnih delaza  za F.V. su tragale policijske uprave Vranje, Pančevo i Niš. Za njim je bila raspisana i poternica zbog izdržavanja kazne zatvora, pa je sproveden u Kazneno-popravni zavod u Nišu. 

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here