• Ninoslav Jovavić, osumnjičeni za otmicu devojčice iz Niša,  prebačen je na psihijatrijsko veštačenje u Beograd
  • Sudija za prethodni postupak odlučio je da veštaci moraju stručno da procene Jovanovićevu uračunljivost u trenutku otmice i ponašanju tokom bekstva
  • Istražni sudija će posle psihijatrijske procene odlučiti da li će protiv Jovanovića biti podignuta  optužnica ili će biti poslat na lečenje u specijalnu psihijatrijsku ustanovu
foto: MUP

Ninoslav Jovanović(47) iz Malče kod Niša, koji je osumnjičen da je oteo devojčicu(12), prebačen je danas popodne na psihijatrijsko veštačenje u  Centralni zatvor u Beogradu.

-Po naredbi sudije za prethodni postupak Jovanović je prosleđen u Specijalnu bolnicu beogradskog zatvora sa zahtevom za psihijatrijsko veštačenje. Reč je o davanju stručne procene o njegovoj uračunljivosti u trenutku otmice i ponašanju tokom bekstva pred poterom policije i uopšte o njegovom psihičkom stanju-navedeno je u odluci sudije.

Posle psihijatrijske procene, sudija će odlučiti da li će protiv Jovanovića biti podignuta  optužnica ili će biti poslat na lečenje u specijalnu psihijatrijsku ustanovu.

Jovanović, koga deo javnosti naziva “Malčanski berberin” , 20. decembra prošle godine kidnapovao je dvanaestogodišnju devojčicu iz Suvog dola kod Niša, i silom je držao 10 dana bežeći pred policijom, žandarmerijom, vojskom i gradjanima, skrivajući se na području Knjaževca, Svrljiga i Niša.

Devojčica je pronađena 29. decembra u niškom selu Pasjača, nakon desetodnevne torture koju je trpela od osumnjičenog Jovanovića, koji je tada umakao policiji.

Jovanović je uhapšen 5. januara, 17. dana potrage, na lokalnom groblju u niškom selu Malča, u kojem je živeo, nakon  što su žitelji Malče, Petar  i Svetlana Cekić, javili policiji da su ga videli u svom dvorištu, prepoznali i pojurili.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here