• Srpskoj naprednoj stranci u Nišu pristupili su danas članovi i funkcioneri Okružnog odbora Jedinstvene Srbije, kao i petoro odbornika te stranke, saopšteno je na konferenciji za novinare u SNS-u
  • Doskorašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Okružnog odbora te stranke Nikola Ilić rekao je da je najveća motivacija za priključenje SNS-u „politika predsednika Aleksandra Vučića koja donosi rezultate i na međunarodnom i na domaćem planu“
  • Na pitanje novinara da li prelaskom u redove naprednjaka Jedinstvena Srbija nije izneverila birače, Ilić je rekao da tih birača u Nišu “ i nije bilo tako mnogo“
  • Članovi i funkcioneri Jedinstvene Srbije, nisu pošli za funkcijama, oni su funkcije već imali a neke će i izgubiti, rekao je šef odborničke grupe SNS-a u Skupštini grada Zoran Perišić.
  • Nakon ovog „transfera“, SNS u Skupštini grada, koja broji 61 odbornika, ima 26 mandata
foto; Danas

Srpskoj naprednoj stranci u Nišu pristupili su danas članovi i funkcioneri Okružnog odbora Jedinstvene Srbije (JS), kao i petoro odbornika te stranke u Skupštini grada, saopšteno je na konferenciji za novinare u SNS-u.

Doskorašnji potpredsednik Jedinstvene Srbije i predsednik Okružnog odbora te stranke Nikola Ilić rekao je da je najveća motivacija za priključenje SNS-u „politika predsednika Aleksandra Vučića koja donosi rezultate i na međunarodnom i na domaćem planu“.

– Predsednik Srbije Vučić na uspešan, hrabar i mudar način vodi politiku i donosi rezultate i  na domaćem i na medjunarodnom planu. Vraćanje medjunarodnog ugleda je za svaku pohvalu. Na domaćem planu to je politika novih auto-puteva, bolnica i fabrika, a mi Nišlije smo najverniji svedoci sveta toga- rekao je Ilić.

On je dodao da se članovi i funkcioneri JS priključuju SNS-u jer „ne žele više na posredan način da podržavaju politiku Srpske napredne stranke, već žele da se uključe i da na najdirektniji način daju svoj skromni doprinos“.

Na pitanje novinara da li prelaskom u redove naprednjaka Jedinstvena Srbija nije izneverila birače, Ilić je rekao da tih birača u Nišu “i nije bilo tako mnogo“.

– Građani Niša su se opredelili i dali poverenje Srpskoj naprednoj stranci i mi želimo da sledimo tu politiku- kazao je Ilić.

Član Predsedništva SNS-a i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Zoran Perišić je podsetio da su Jedinstvena Srbija  i Srpska napredna stranka na poslednjim izborima u Nišu bile na istoj izbornoj listi, a potom je JS sa Ruskom strankom formirala odborničku grupu sa pet odbornika.

On je kazao da „nema nikakvog prekomponovanja vlasti i da ostaju na snazi svi sporazumi koje ta stranka ima sa Jedinstvenom Srbijom“.

– Članovi i funkcioneri Jedinstvene Srbije, nisu pošli za funkcijama, oni su funkcije već imali a neke će i izgubiti, i to je dokaz njihove iskrenosti i želje da da u okviru nove stranke daju svoj doprinos da pre svega građanima Niša i regiona bude bolje- rekao je Perišić.

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a nakon pristupanja Jedinstvene Srbije Srpskoj naprednoj stranci odbornička grupa naprednjaka imaće 26 odbornika. Vladajuću većinu u Nišu čine još i koalicija oko socijalista i radikali.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here