• Opozicija poručila odbornicima da je pred njima izbor da li glasati po sopstvenoj savesti i u javnom interesu zbog kojeg su i birani ili će svoje ime zauvek obeležiti sramotom jer su dozvolili otimanje Aerodroma.
  • Javno izjašnjavanje odbornika sutra u 13 časova u Media&reform centru.
foto: Vesn Torović

Devet niških  opozicionih organizacija  uputilo je zahtev odbornicima  Skupštine grada Niša da se javno izjasne da li će glasati protiv odluke da se osnivačka i vlasnička prava Aerodroma “ Konstantin Veliki “ prenesu državi.

-Pred vama je izbor da li ćete glasati po sopstvenoj savesti i u javnom interesu zbog kojeg ste i birani ili ćete svoje ime zauvek obeležiti sramotom jer ste dozvolili otimanje Aerodroma-navodi niška opozicija.

Odbornici su pozvani da se javno izjasne sutra na okruglom stolu u Medija& reform centru sa početkom u 13 časova.

Javno izjašnjavanje odbornika organizuje Demokratska stranka, Dosta je bilo, Dveri, Levica Srbije, Narodna stranka, Nova stranka, Pokreta slobodnih građana, Pokret za preokret i Socijaldemokratska stranka i odbornici Skupštine grada Niša.

Gradsko veće Niša je na preporuku Vlade Srbije 30. marta usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

Konačnu odluku o tome treba da donese Skuština grada, koja je bila zakazana za 10. april, pa odložena do daljneg.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here