• Krajem januara počinju da se grade stanovi za pripadnike snaga bezbednosti u Vranju, a onda u Nišu i Kraljevu
  • Nijedan stan nije počeo da se gradi tokom prošle godine, iako su predsednik Vučić i ministarka Mihajlović to najavljivali
  • Potpuno su spremni tereni za početak izgradnje 186 stanova  u Vranju i 188 u Nišu.
  • U prvoj fazi će u sedam gradova biti izgrađeno 1.493 stana, po ceni od oko 500 evra po kvadratu

Prvi jeftini stanovi  za pripadnike Vojske Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i Bezbednosno-informativne agencije, prema najavama iz Ministarstva, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, krajem januara počeće da se grade prvo u Vranju, a potom i u Nišu i Kraljevu.

Inače, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ministarka  Zorana Mihajlović najavljivali su da će  tokom prošle godine početi da se gradi 1.578 jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i  BIA, potom smanjili na samo 378 stanova, ali nijedan stan nije počeo da se gradi u 2018.godini.

U naselju Asambair u Vranju, na zemljištu u vlasništvu grada, pripremljen je teren za igradnju  186 stanova u četiri zgrade.

-Vranje je imalo obavezu da obezbedi tehničku dokumentaciju i sve potrebne dozvole za privodnu infrastrukturu što je i uradilo. U toku je izdavanje građevinskih dozvola- kaže Jelena Marković, glavni gradski urbanista.

U naselju „Stevan Sinđelić“ u Nišu sve je spremno za izgradnju 188 stanova.

-Grad Niš mora da  izgradi nedostajaću infrastrukturu, pre svega vodovodne i kanalizacione mreže, saobraćajnice, toplovod. U tom smislu smo završili sve projekte, raspisali nabavke. Naravno da ćemo završiti u roku- kaže gradonačelnik Niša Darko Bulatović,

U Kraljevu je priprema dokumenata u završnoj fazi za izgradnju  947 stanova u naselju Voćareve livade.

-Što se tiče lokalne samouprave, za prvih 200 stanova mi pripremamo projektnu dokumentaciju za spoljnu infrastrukturu. Tako da ćemo, ja se nadam, već u martu moći da započnemo radove-kaže Aleksandar Nestorović, direktor Javmog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta u Kraljevu.

U prvoj fazi izgradnje jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i BIAu sedam gradova u Srbiji biće izgrađena 1.493 stana, čija cena će biti za oko 500 evra po kvadratu. Izvođači radova su turska kompanija „Tašjapi“ i srpska „Milenijum tim“.


NIŠ DOBIJA JOŠ 2.200 JEFTINIH STANOVA

U drugoj fazi projekta izgradnje jeftinih stanova za pripadnike vojske, policije i BIA u Nišu će biti izgrađeno još 2.200 stanova iznad Pantelejske kasarne. Na toj lokaciji je planirana i izgradnja  škole, vrtića i bulevara.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here