• I pored dobre volje nismo uspeli da organizujemo odlazak  građana na protest u Beogradu jer su kod prevoznika na jugu Srbije koje smo kontaktirali naprasno „pojačane“ školske ekskurzije, zbog kojih su „prezauzeti“, kaže Miodrag Stanković, predsednik GO DS i jedan od lidera Saveza za Srbiju u Nišu
  • Pokušali smo da preko nekoliko turističkih agencija organizujemo odlazak, ali smo dobili informaciju da su im već dolazili „predstavnici niškog SNS-a“, pitali  da li je opozicija zakupila autobuse i tražili imena vozača, kaže Branislav Jovanović, gradski odbornik GG „Niš moj grad“ i jedan od lidera niškog SzS
  • Oni tvrde da će uprkos tome u Beograd otići „veliki broj građana“ koji su učestvovali na niškim protestima „1 od 5 miliona“ redovnim autobuskim prevozom, vozom ili automobilima
  • Protest će se održati 13. aprila ispred Narodne skupštine, sa početkom u 15 časova, a njegov scenario i trajanje još nisu saopšteni, osim što je naglašeno da će biti „mirni“
foto: Vesna Torović

Organizatori niškog protesta „1 od 5 miliona“ i potpisnici Sporazuma sa narodom kazali su neće biti organizovanog odlaska građana za centralni protest u Beogradu 13. aprila „zbog pritiska vlasti, a posebno Srpske napredne stranke, na turističke agencije i prevoznike“.  

– I pored dobre volje nismo uspeli da organizujemo odlazak  građana na protest u Beogradu, jer su kod prevoznika na jugu Srbije koje smo kontaktirali naprasno „pojačane“ školske ekskurzije, zbog kojih su „prezauzeti“.  Naravno, neki od njih su nam i kazali da im je jasno rečeno da ne voze ljude na ovaj protest jer će nasred puta biti isključeni iz saobraćaja i podvrgnuti  vanrednom tehničkom pregledu- kaže Miodrag Stanković, predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke i jedan od lidera Saveza za Srbiju u Nišu.

On kaže da opozicija ne želi da „te male privrednike, koji jedva sastavljaju kraj sa krajem zbog velikih dažbina i lošeg odnosa države prema preduzetništvu, dovode u još teži položaj“.

– Uostalom, mi i nismo organizatori „sendvič autobusa“, to rade neki drugi- dodaje on.

Stanković tvrdi da će uprkos tome  u Beograd otići „veliki broj građana“ koji su učestvovali na niškim protestima „1 od 5 miliona“. „Veliki broj njih“ je već rezervisao karte za redovan autobuski prevoz u petak u subotu, a putovaće i vozom ili sopstvenim prevozom.

– Pokušali smo da preko nekoliko turističkih agencija organizujemo odlazak na centralni protest „1 od 5 miliona“, ali smo dobili informaciju da su im već dolazili „predstavnici niškog SNS-a“, pitali  da li je opozicija zakupila autobuse i tražili imena vozača, ukoliko jeste- kaže Branislav Jovanović, gradski odbornik Grupe građana „Niš moj grad“ i jedan od lidera niškog SzS.

I on kaže da opozicija ne želi da snosi odgovornost za pritiske na agencije, prevoznike ili vozače, njihovo isključenje iz saobraćaja ili „najezdu“ inspekcija.

Jovanović dodaje da će on lično ići redovnim autobuskim prevozom, tim pre što „povratna karta važi sedam dana“, što je važno zbog potencijalno različitog razvoja događaja u vezi sa protestom u Beogradu.

Protest će se održati ispred Narodne skupštine sa početkom u 15 časova.

Do sada nije objavljen scenario i trajanje protesta, osim što je naglašeno da će on biti „miran“.


SNS U NIŠU ĆUTI PODOM TVRDNJI O PRITISCIMA

Srpska napredna stanka u Nišu nije se oglašavala povodom tvrdnji opozicije da njeni pripadnici navodno vrše pritisak na prevoznike i agencije da ne voze građane na protest 13. aprila u Beogradu. Poverenik SNS-a za Niš Zvezdan Milovanović nije želeo da komentariše ovakve tvrdnje.

1 komentar

  1. Ajde!!!
    A privatni autimobili ili plaćrne autobuske karte još uvek nisu izmišljene
    Isključivo se protiv vlasti bori, prevozom autobusima privatnih prevoznika

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here