• Biciklisti daju podršku da Aerodrom “ Konstantin Veliki” besplatno ne preuzme država.
  • Biciklisti će ispred Skupštine grada Niša simbolično zazvoniti u znak podsećanja odbornicima Skupštine Grada Niša da je vreme da zakažu sednicu Skupštine i glasaju protiv poklanjanja aerodroma.
  • Pored spomenika tri pesnice na Bubnju će se razgovarati o slobodi sa sa  Vladimirom Đorđevićem, rediteljem dokumentarnog filma “Priča o slobodi”.
fofto: sajt inicijative ne damo aerodrom

Akcija “Biciklisti voze za aerodrom”, kao podrška Inicijativi “ Ne damo niški aerodrom”, biće održana sutra na centralnom gradskom trgu, niškim ulicama I u spomen parka Bubanj od 11  do 13 časova.

Biciklisti I Nišlije, koje žele da se daju podršku da Aerodrom “ Konstantin Veliki” besplatno ne preuzme država, u 11 časova treba  da budu na Trgu kralja Milana, a odatle će  organizovano voziti pored Gradske kuće, Bulevarom Nemanjića, Bulevarom dr Zorana Đinđića, pored Narodnog pozorišta, Skupštine grada Niša, pa do Bubnja.

Biciklisti će ispred Skupštine grada Niša simbolično zazvoniti u znak podsećanja odbornicima Skupštine Grada Niša da je vreme da zakažu sednicu Skupštine i glasaju protiv poklanjanja aerodroma.

Pored spomenika na Bubnju I simbolu tri pesnice, koji je izgrađen u čast streljanih u Drugom svetskom ratu, održaće se  „Razgovor o slobodi”,sa  Vladimirom Đorđevićem, rediteljem dokumentarnog filma “Priča o slobodi”.

Ovu akciju organizuje  udruženje “ Karavan tim” iz Niša.

Na preporuku Vlade Srbije Gradsko veće je 30. marta usvojilo odluku da se državi besplatno ustupe osnivačka prava, kompletna imovina, sertifikati i licence Niškog aerodroma, koji u poslednje tri godine beleži značajnu poslovnu ekspanziju i povećanje broja putnika.

Građanski protesti u organizaciji neformalne Inicijative „Ne damo niški aerodrom“počeli su odmah posle usvajanja te odluke, a na protestima je izražena sumnja da država želi da preuzme upravljačku kontrolu nad Niškim aerodrom kako bi narednih godina ograničila broj njegovih putnika u korist koncesionara Beogradskog aerodroma, francuske kompanije Vansi erport.

Komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here